Categories
Default

ICT-beveiliging in de moderne tijd – wat u moet weten

ICT Beveiliging

ICT-beveiliging is het proces waarbij de activa, gegevens en informatie van een organisatie worden beschermd tegen cyberdreigingen. Dit kan worden bereikt door te beschikken over een volledig operationeel cyberbeveiligingsbeleid en -strategie. Een effectief cyberbeveiligingsbeleid is essentieel om de veiligheid, integriteit en betrouwbaarheid van de informatiemiddelen van een organisatie te waarborgen.

Waarom is ICT-beveiliging belangrijk?

Een van de belangrijkste voordelen van ICT-beveiliging is de mogelijkheid om uw bedrijf te beschermen tegen cyberdreigingen. Als u geen stappen onderneemt om uw bedrijf tegen cyberdreigingen te beschermen, duurt het meestal niet lang voordat uw concurrenten gegevens hebben gestolen en deze in hun voordeel gebruiken. Cyberaanvallen zijn heel gewoon in de huidige samenleving en zijn bijna onmogelijk volledig te stoppen. Inbraken op het gebied van cyberbeveiliging kunnen aanzienlijke schade toebrengen aan de reputatie, financiële status en productiviteit van een organisatie. De gemiddelde kosten van een datalek bedragen meer dan 3 miljoen dollar.

Enkele belangrijke termen die u moet weten over ICT-beveiliging

  • Bedreigingen – Het proberen in te breken in uw netwerk door een methode te gebruiken waarvan bekend is dat die succesvol is.

  • Kwetsbaarheden – Insecten of gebreken in een systeem die door hackers kunnen worden gebruikt om toegang tot systemen te krijgen.

  • Penetratietests – Een soort kwetsbaarheidsscan die gewoonlijk door beveiligingsexperts wordt gebruikt om de beveiliging van een netwerk te testen.

Conclusie

Cybersecurity is een continu proces dat bedoeld is om uw organisatie te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf. De beste manier om dit te bereiken is door sterke beveiligingscontroles uit te voeren op alle apparaten, met name uw computers en netwerkapparaten. Naarmate meer en meer mensen het internet gaan gebruiken, zal de dreiging van cybercriminaliteit alleen maar toenemen. De implementatie van ICT-beveiliging zal uw bedrijf helpen beschermen tegen cyberdreigingen en ervoor zorgen dat uw informatie veilig is.